Pressrelease

Globala varumärket Eton satsar på medarbetarna med hjälp av Joy of Plenty

Klädvarumärket Eton har med hjälp av inredningsarkitekterna på Joy of Plenty gjort om en 250 kvadratmeter oanvänd lokal på Etons huvudkontor i Borås till en lounge för medarbetarna. Ett gediget projekt med bland annat en specialdesignad shuffleboard och en cafédel med bardisk.  

 – Det är väldigt inspirerande att jobba med ett företag som inser vikten av att satsa på sina medarbetare i form av att erbjuda något extra på kontoret, säger Örjan Williamson, vd och arkitekt på Joy of Plenty.

Många företag strävar efter att skapa en stimulerande arbetsplats som lockar personal till kontoret. Även om företagskulturen kan växa på avstånd, i dagens digitala värld, värdesätts det fysiska mötet högt. Att skapa en behaglig kontorsmiljö där dialog, samarbete och möten kan blomstra känns både relevant och meningsfullt.

– Hade du känt dig mer lockad av att gå till ett kalt konferensrum med ljusrörsbelysning och vita väggar eller ett kontor med härliga soffor, genomtänkta mötesytor, färg, form och gröna växter? Att investera i sin arbetsmiljö är helt enkelt viktigt för att upprätthålla ett stabilt och lönsamt varumärke, säger Örjan Williamson, vd och arkitekt på Joy of Plenty.

Ett företag som håller med Örjan är Eton som valt att göra om en 250 kvadratmeter stor yta till en lounge för sina medarbetare.

– Vi har alltid satsat mycket på våra medarbetare och vill även att kontoret ska utvecklas hand i hand med Etons varumärkesidentitet, därför var det dags att förvandla den oanvända lokalen som ligger vägg i vägg med våra kontorsplatser. Tillsammans med Joy of Plenty skapade vi en lounge där man kan umgås eller ta mer avslappnade möten, säger David Köröndi General Counsel & Head of HR på Eton.

Huvudkontoret i Gånghester är en byggnad från 1950-talet och ägs av Eton. Det var därför viktigt att bevara originaldetaljer samtidigt som kontorsinredningen och hela atmosfären skulle genomsyras av Etons nyckelord: Kvalitet, innovation, stil och modern lyx.

– Vi har kombinerat klassiska och lugna färger med lekfulla inslag för att skapa en balanserad estetik. Varje detalj har tagits hand om och omvandlats till något nytt. Vi har bland annat uppmärksammat det charmiga originaltaket genom att ta bort takplattor, men sprejmålat det för en uppdaterad och modern look. Originalgolvet i betong togs fram, putsades upp och behandlades, berättar Emma Bredell, inredare på Joy of Plenty och en i projektteamet.

Flexibilitet var nyckeln i designprocessen. Därför har Joy of Plenty skapat en miljö som kan anpassas efter olika behov och användningsområden. Här finns utrymme för både avslappnade möten och härliga after works.

– Vi har skapat rum-i-rum-lösningar, och i stället för fasta väggar har vi använt textilier som kan dras för och skapa avskildhet. Vi har designat en cafédel, komplett med bardisk och pentry, samt en gamingyta med bland annat specialdesignat pingisbord och shuffleboard i mörkt mahognyträ, fortsätter Emma Bredell.  

För att få till det där lilla extra har Joy of Plenty, tillsammans med Etons marknadsteam, skapat en unik ”Wall of Eton” som lyfter fram deras anrika historia genom att bland annat visa upp originalskjortor och andra unika plagg genom tiderna.

– Joy of Plenty har varit med på vår resa sedan 2018 så de har bra koll på vilka vi är. Att vi valde dem även den här gången var därför ganska självklart. De har återigen gjort verklighet av våra visioner genom att skapa en inspirerande arbetsplats som inte bara reflekterar vårt varumärke, utan även ger möjlighet till ökad produktivitet och trivsel på arbetsplatsen. Hittills är ytan välutnyttjad vilket är ett gott betyg, och vi är mycket nöjda med både vårt kontor och samarbete, avslutar David Köröndi General Counsel & Head of HR på Eton.

– Hela projektet har varit oerhört givande och grundat sig i ett nära samarbete med Etons team, där utbyte av idéer har skett löpande under hela processen, avslutar Örjan Williamson på Joy of Plenty.

För mer information, kontakta:

Örjan Williamson, vd och arkitekt på Joy of Plenty

Mail orjan.williamson@joyofplenty.se

Mobil +46 704 61 11 85

Om Joy of Plenty

Joy of Plenty är inredningsarkitekter som skapar kompletta lösningar för att öka den känslomässiga kopplingen till företaget bakom varumärket. Med design, funktion och människan i fokus hjälper de företag och organisationer att förvandla varumärken till rumsliga upplevelser.

Om Eton

Eton är ett ledande globalt varumärke för exklusiva herrskjortor och accessoarer som grundades 1928 i den svenska orten Gånghester. Med ett starkt fokus på kvalitet, innovation och stil designar och tillverkar Eton skjortor för livets alla stunder. Eton når kunder på 50 marknader runtom i världen genom deras egen officiella onlinebutik och deras brand stores i New York, London, Stockholm och Malmö. De finns även i några av världens mest prestigefulla butiker i USA och Europa.

Några av våra kunder