Joy Journal

Hur inreder man utan att stänga ute dagsljuset?

tekniska tyger i skolmiljö

Oavsett om du jobbar på hemmakontoret eller kontor-kontoret så spenderar många av oss större delen av vår arbetsdag inomhus, framför skärmar. Vi människor är beroende av dagsljus för att må bra. Samtidigt vill vi helst undvika reflektioner på skärmarna och skarpt ljus som bländar. Något som vi jobbar mycket med, när vi inreder, är tekniska tyger som är skapade för att kunna absorbera både ljud, ljus och värme utan att stänga till ett rum eller ett fönster.  

Dagsljus stimulerar vår kreativitet och hjälper oss att jobba mer effektivt. Enligt en studie från Folkhälsomyndigheten om dagsljusets betydelse i inomhusmiljö anses dagsljus på en arbetsplats främja välbefinnande och hälsa. Samma studie tar upp de negativa effekterna av dagsljus inomhus, såsom att direkt solljus kan vara bländande och att ljus bland annat kan ge besvär med värme.

Exempel på användning av tekniska tyger

Tekniska tyger

Vi vill därför slå ett slag för tekniska tyger. De ser ut ungefär som gardinlängder men kan absorbera upp till 60 % av värmen som kommer in genom ett fönster. De har även en reflekterande baksida som stöter bort solljusets strålar så att du inte störs vid din skärm eller vid tv:n i ett konferensrum. Till skillnad från vanliga markiser är de såpass transparanta att du fortfarande kan se naturen, eller annan utomhusmiljö, och samtidigt skydda möbler, skärmar och ögon mot solens starka strålar. Med det breda utbudet av strukturer, färger och genomskinligheter kan ljus och skugga styras individuellt. De blir därför både ett viktigt och snyggt inslag i skapandet av nya arbetsmiljöer. 

Kontakta oss så berättar vi gärna mer om hur ni kan använda tekniska tyger i er arbetsmiljö

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Några av våra kunder