Eton

Avkopplande och kreativ kontorsyta för Etons medarbetare i Borås

Joy of Plenty fick äran att jobba tätt tillsammans med Eton för att skapa en helt ny upplevelse i deras arbetsmiljö. Från en gammal och oanvänd lagerlokal har vi gjort om kontorsytan till ett centralt nav där Etons medarbetare kan jobba, men även koppla av och umgås. En plats som andas kvalité och möjligheter.

Gå till innehåll

Eton – det framstående globala varumärket för exklusiva herrskjortor och accessoarer – grundades 1928 i Gånghester strax utanför Borås med fokus på kvalitet, innovation och stil. Med närvaro på över 50 marknader världen över, inklusive egna butiker i flera internationella storstäder och samarbeten med prestigefyllda varuhus såsom Harrods, Saks Fifth Avenue och Galeries Lafayette, är Eton känt för att erbjuda högkvalitativa skjortor för alla tillfällen.

Vi fick äran att vara med och göra om en ca 250 kvadratmeter stor yta till en inspirerande och kreativ plats för både medarbetare och besökare. En plats där de både kan umgås och jobba.

Flexibilitet var nyckeln i designprocessen. Därför har vi skapat en kontorsyta som kan anpassas efter olika behov och användningsområden. Här finns utrymme för både avslappnade möten och härliga after works. Kontorsinredningen och hela atmosfären genomsyras av Etons värdeord: kvalitet, innovation, stil och modern lyx. Vi har kombinerat klassiska och lugna färger med lekfulla inslag för att skapa en balanserad estetik. Varje detalj har tagits hand om och omvandlats till något helt nytt. Genom att bland annat ta bort takplattor och uppmärksamma det gamla taket har vi bevarat dess charm, men även spraymålat det för att ge det en uppdaterad och modern look. Originalgolvet i betong togs fram, putsades upp och behandlades. Det ersatte därmed den befintliga plastmattan.

För att maxa utrymmet har vi skapat rum-i-rum-lösningar. En cirkulär design har införlivats med projektbord där man kan välja att stå eller sitta och arbeta. I stället för fasta väggar har vi använt textilier som kan dras för och skapa avskildhet för en anpassningsbar arbetsmiljö.

För att skapa en optimal samlingsplats har vi designat en egen cafédel, komplett med en bardisk och ett fullt fungerande pentry, där Etons medarbetare kan njuta av en kvalitativ och inspirerande miljö. En särskild gamingyta har även integrerats, vilket både fungerar som en mötesyta och en plats för avkoppling under pauserna.

För att få till det där lilla extra har vi, tillsammans med Etons marknadsteam, skapat en unik ”Wall of Eton”. Detta är en dedikerad plats som lyfter fram Etons rika historia genom att visa upp gamla originalskjortor och viktiga detaljer.

Hela projektet har varit oerhört givande och grundat sig i ett nära samarbete med Etons team, där utbyte av idéer har skett löpande under hela processen. Tillsammans har vi förvandlat deras visioner till verklighet och skapat en inspirerande arbetsplats som inte bara reflekterar Etons varumärke, utan även ger möjlighet till ökad produktivitet och trivsel.

Har du ett inredningsprojekt på gång?

Vi hjälper dig gärna! Hör av dig så tar vi ett samtal.

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Några av våra kunder