Stenlundsgruppen

Familjär och funktionell inredning för kontor med öppen planlösning

Joy of Plenty fick uppdraget att designa ett välkomnande och familjärt kontor för Stenlundsgruppen i Stockholm. Fokus var en öppen planlösning där medarbetare från de olika varumärkena kan samlas och känna gemenskap. Samtidigt var det viktigt att bevara känslan av uppdelade ytor för mindre gruppmöten vid behov.

Gå till innehåll

Familjeföretaget Stenlunds har sedan 1952 underlätta vardagslivet i hemmet och på arbetsplatsen med ett fokus på vitvaror och hushållsmaskiner. När vi fick uppdraget att designa deras kontor i Stockholm låg utmaningen i att skapa en gemensam öppen yta, som underlättar vid samarbete, men med en känsla av mindre avdelningar för separata gruppmöten. Då de har en hel del besök ska det kännas precis som om man välkomnas av familjen Stenlund.

Rumsavdelare ger intrycket av att man har flera mindre rum på en större yta utan att tappa känslan av en gemensam samlingsplats. Vi valde bland annat att inreda med olika växtväggar i organiska former för att mjuka upp hela mittdelen och skapa ett välkomnande och trivsamt intryck. Vi designade även med några rumsavdelare i form av småväggar som markerar och möjliggör gruppindelning även om man sitter i en större yta.

Resultatet blev ett varmt, välplanerat och familjärt kontor med design, funktion och ergonomi helt anpassat efter Stenlundsgruppens behov.

www.stenlundsgruppen.se

Har du ett inredningsprojekt på gång?

Vi hjälper dig gärna! Hör av dig så tar vi ett samtal.

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Några av våra kunder