Joy Journal

3 tips från en inredare

Vi tog ett snack med vår inredare Angelika för att få hennes bästa tips om att inte tänka trendigt och modernt, om funktionella textilier och om den röda tråden. 

  1. Använd tidlösa färger

Vi jobbar alltid med fokus på ”långsiktigt och hållbart”, till skillnad från ”trendigt och modernt”, då vi vill att våra miljöer skall kännas aktuella och inspirerande även efter flera år. Vi kan absolut välja att ta in färger i våra projekt, men då är vi noga med att inte välja ”modefärger” som man kanske lätt kan förknippa med ett visst årtal. Så, välj i stället färg efter den känsla som du vill få fram. På så sätt känns den inredda miljön precis lika aktuell år efter år.

  1. Funktionella och tekniska textilier

Något som vi jobbar med när vi inreder är funktionella och tekniska tyger. De är skapade för att kunna absorbera både ljud, ljus och värme utan att stänga till ett rum eller ett fönster. Genom att använda dessa behåller vi den mjuka känslan som man inte hade fått med exempelvis rullgardiner. Och till skillnad från vanliga markiser är tekniska gardiner såpass transparanta att du fortfarande kan se naturen, eller annan utomhusmiljö, och samtidigt skydda möbler, skärmar och ögon mot solens starka strålar. De blir därför både ett viktigt och snyggt inslag i skapandet av nya arbetsmiljöer. 

  1. Den röda tråden

För att skapa en harmonisk inredning är det viktigt att hitta en röd tråd i formspråket. Vanligt är att man vill samla ihop allt som man gillar, men det betyder inte nödvändigtvis att de kommer att fungera tillsammans. Det som är fint på egen hand kanske inte passar bra med andra föremål. Därför är det nödvändigt att skapa balans och harmoni genom att hitta ett gemensamt formspråk i valet av möbler och inredning. Det handlar om att se till att varje möbel ”har sin kompis”. På det viset blir det en harmonisk helhet.

Behöver du fler tips? Kontakta oss nedan.

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Några av våra kunder