Joy Journal

Är kontorsmiljön avgörande för en blomstrande företagskultur? 

kontor galsparti

Den gemensamma nämnaren för framgångsrika företag är att ha en stark företagskultur. En förutsättning för att företagskulturen kan formas och fortsätta utvecklas är att folk går till jobbet, då den byggs upp på plats. Men pandemin har resulterat i att många fortsätter jobba hemifrån, något som ställer allt högre krav på arbetsplatsen. Att skapa en inspirerande och inbjudande kontorsmiljö, med noggrant utvald inredning, är därför viktigare än någonsin.  

Under det senaste året har vi dagligen kunnat läsa rubriker som ”Svenskarna är inte redo att gå tillbaka till jobbet”, ”9 av 10 vill fortsätta arbeta hemifrån”, ”Tillbaka till kontoret – inte en självklarhet för alla”. Visst har det fungerat att jobba på distans, men det är samtidigt många av de mjuka värdena som försvinner. Fikapauser, promenadmöten, lunch med kollegorna och snabba avstämningar i förbifarten. 

Hemma bra men borta bättre

Det finns såklart många fördelar med att jobba hemifrån också. Men det finns minst lika många nackdelar. Koncentrationssvårigheter är en återkommande faktor som många har upplevt vid hemmajobb. Diskhögen är ett stressmoment, man sitter inte lika ergonomiskt, avsaknad av socialt umgänge och ledarskap leder till sämre prestation och mindre kreativitet. Det som tillsammans lägger grunden för en stark företagskultur. 

Tillsammans ger vi näring till företagskulturen

En bra företagskultur är a och o för att kunna upprätthålla ett stabilt varumärke, god lönsamhet, nöjda kunder samt högpresterande och motiverade medarbetare. Men företagskulturen formas inte på distans. Den skapas inifrån och ut, av alla medarbetare, tillsammans på en arbetsplats. Och den behöver vårdas genom att medarbetarna faktiskt träffas, umgås och ger näring till företagskulturen. 

Kontorsmiljön kan motivera medarbetare att gå till jobbet  

Arbetsplatsen behöver därför erbjuda något som inte går att få i hemmet. Den bör vara en källa till energi och inspiration där alla ytor fyller en viktig funktion. När vi formger kontorsmiljöer anpassar vi varje detalj till verksamheten med design, funktion, ergonomi och människan i fokus. Där företagskulturen genomsyrar lokalerna med inredning som speglar företagets identitet och värderingar. 

Tänk dig en entré likt ett hotell som känns välkomnande och ger det där ovärderliga förstaintrycket. Ett kök och en matplats med restaurangvibbar som utstrålar trivsel, gemenskap och värme. Ett workspace eller kontorslandskap för kreativitet och produktivitet, med en relaxhörna eller ett vilorum för att samla kraft och hitta fokus igen. 

Med dessa komponenter har vi skapat en dynamisk och genomtänkt arbetsmiljö som stimulerar kreativitet, välbefinnande och utveckling där människor trivs, känner sig trygga och framförallt vill vistas i. Och då har vi också skapat en extra anledning till att vilja gå till kontoret. Kontoret där företagskulturen kan få blomstra. 

Fyll i formuläret nedan om ni vill prata kontorsmiljö med oss

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Några av våra kunder