Joy Journal

3 tips från en inredningsflorist

3 tips från en inredningsflorist

Vi tog ett snack med vår inredningsflorist Linnea för att få hennes bästa tips kring konstgjorda växter och kreativa lösningar. 

  1. Våga köpa konstgjorda växter

När vi designar kontor, hotell och restauranger är växter, mindre träd och växtväggar stående inslag. Och konstgjorda växter på naturstam av hög kvalitet, som vi använder oss av, har väldigt många fördelar. Förutom att de såklart inte kräver någon underhållning eller dagsljus, så har de ungefär samma positiva effekt på oss människor som riktiga växter har. De minskar stress, förbättrar produktivitet och kan vara ljuddämpande då stora blad kan bromsa in och absorbera ljud, vilket är tacksamt i en större kontorsmiljö. Våga gärna testa annat än enbart gröna växter – en konstgjord blomma eller blommande träd kan bidra till mycket på ett kontor! 

  1. Välj rätt krukor och kärl

När man inreder med växter blir det lätt att man fokuserar på just själva växten. Men något som oftast glöms bort lite, men som är minst lika viktigt, är själva krukan eller kärlet. Tänk på proportionerna där den gyllene regeln är att omkretsen av krukan helst vara samma omkrets som växtens bredaste ställe. Och eftersom vi fokuserar på konstgjorda växter behöver man i dessa fall inte tänka på att krukan ska vara praktisk och funktionell, utan här kan man fokusera helt på att välja den som tillför mest utifrån design.

  1. Tänk oväntade lösningar

Med konstgjorda växter kan man vara kreativ på ett mer oväntat sätt eftersom man inte är beroende av att dom ska överleva och hålla över tid. Vi jobbar ofta med växtväggar, installationer från taket och växter som rumsavdelare, vilket ger mer liv i lokalen än en vanlig skärmvägg. Eller vad sägs om exempelvis en lampa som är gjord som en växt, en pergola i lunchrummet eller varför inte loggan klädd i växter? Man kan också använda upphöjda eller hängande planteringslösningar för att maximera utrymmet och skapa intressanta visuella effekter. Låt fantasin flöda helt enkelt!

Behöver du fler tips? Kontakta oss nedan.

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Några av våra kunder