Joy Journal

Vad får jag när jag anställer en inredningsarkitekt?

Joy of Plentys inredningsarkitekter kollar på material prover

Genom att ta hjälp av en inredningsarkitekt kan du förvandla dina utrymmen till fantastiska miljöer som speglar ditt företags varumärke eller din personliga stil. Men vad gör vi egentligen? Och vad får man för pengarna? Det är förstås väldigt individuellt beroende på kund, syfte och projekt – men här har vi sammanfattat det mest grundläggande i fem steg. 

1. Den känslomässiga kopplingen 

För oss som inredningsarkitekter är det viktigaste att förstå den känslomässiga kopplingen till ditt företag och de personer som ska vistas i miljön. Vi börjar alltid med att noggrant lyssna på dina önskemål och behov. Genom samtal och diskussioner arbetar vi fram en gemensam förståelse för projektets mål och behov.

2. En detaljerad plan 

Vi presenterar en detaljerad plan som innehåller en planritning, tidsplan och en överenskommen budget. I planen ingår också specifika förslag på belysning, golv och färgsättning.

3. Nu kommer det till liv 

Vi har ofta en ganska tydlig bild av hur kontoret eller den offentliga miljön ska se ut. För att visualisera det för dig som kund tar vi fram ett designkoncept som bland annat inkluderar färgscheman, belysningsplaner, materialval och möbleringsplan. Genom moodboards och 3D-visualisering visar vi hur projektet kommer att se ut. Vi utforskar också möjligheten att återanvända och upcycla befintliga möbler för att ta vara på det som finns och skapa en unik och personlig miljö.

4. Kostar det något? 

Vi har ett grundarvode för att ta fram designförslag som inkluderar ritningar så som belysnings-, målnings- och möbleringsplan. När designen har godkänts av kund skapar vi en detaljerad offert baserad på den överenskomna budgeten. När offerten är godkänd tar vi hand om alla beställningar, inköp och hantering av leveranser, vilket gör processen smidig för dig som kund.

5. Och här skapas magin 

Vi samordnar och bokar nödvändiga hantverkare för att genomföra projektet. Under genomförandet tar vi hand om allt från möbelmontering till mindre detaljer. Resultatet blir en sammanflätning av våra erfarenheter och din personliga stil. Vi avslutar vanligtvis varje projekt med en presentation där vi förklarar tanken bakom varje detalj, vilket skapar en meningsfull och genomtänkt miljö för de som kommer att vistas där.

För att sammanfatta det hela 

När du anställer en inredningsarkitekt får du en professionell och engagerad partner som förstår dina behov. Vi strävar alltid efter att skapa en unik och inspirerande miljö för ditt företag eller hem. En miljö som är inredd med människan i fokus med hjälp av en process som kräver minst lika mycket magi som logik. 

Behöver ni en professionell inredningsarkitekt?

Lämna dina uppgifter här under så tar vi kontakt med er.

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Fler intressanta artiklar

    Några av våra kunder