Joy Journal

Det nya kontoret är maxat för trivsel och effektivitet

Är kontoret bara en plats där man utför sina arbetsuppgifter, eller kan det vara något mer? Genom att investera i sin kontorsmiljö kan företag inte bara förbättra produktiviteten utan också skapa en miljö där kreativitet och välbefinnande går hand i hand.

Kontorsinredning som gör skillnad

Har du någonsin funderat på hur stor inverkan din kontorsinredning har på ditt arbete? Forskning från Hosei University visar att en välplanerad arbetsplats kan minska sjukdagar och öka produktiviteten med upp till 16.8 procent​. En strategisk inredningsplan med genomtänkta möbler och en trivsam atmosfär kan alltså göra stor skillnad för både välbefinnandet och effektiviteten på arbetsplatsen.

Inredningsarkitektens roll i skapandet av dynamiska arbetsplatser

När det är dags för en ombyggnation, eller bara en uppfräschning av kontoret, kan en inredningsarkitekt vara bra att ta hjälp av. Och ja, vi är såklart ganska partiska här, därför har vi även spanat på vad andra säger om detta. Enligt McKinsey & Company kan en optimerad kontorsdesign öka produktiviteten och göra arbetsplatsen mer attraktiv för både nuvarande och framtida talanger​.

Och enligt oss är skapandet av en öppen planlösning som främjar möten bland det viktigaste för ett kontor, om det passar verksamheten förstås. Var man väljer att placera allt så att det blir naturliga mötesplatser. Att ge det lilla extra till sina medarbetare i form av en lounge, trevliga sällskapsytor eller viloplatser. Platser där medarbetare både kan umgås och jobba. I framtiden kan det innebära att man behöver satsa på lite fler och större ytor.

Vi öppnar ofta upp utrymmen i en kontorsmiljö genom att ta bort väggar eller skapa stora öppningar mellan rummen. Detta ger en känsla av rymlighet, ljus och enkelhet som många uppskattar och som främjar en känsla av samhörighet. Givetvis behöver man även kunna ta möten i avskildhet också. Men det är de öppna ytorna som ger möjlighet till rörelse och gynnar därmed trafikflödet runt kontoret. Det innebär såklart en större kostnad, eller investering, men som i slutändan troligtvis också kommer generera intäkter.

Ett professionellt utformat kontor som balanserar estetik och funktionalitet kan helt enkelt bli kärnan i ett framgångsrikt företag.

Inred framtidens flexibla kontor

Tiden då kontoret enbart var en plats för jobb är förbi sedan länge. Gartner understryker vikten av att inreda kontoret som en flexibel arbetsplats som kan anpassas efter både dagens och framtidens behov​. Med teknologiska innovationer och flexibla designlösningar är det möjligt att skapa en arbetsplats som inte bara är funktionell utan också inspirerande.

Ett väl genomtänkt kontor lyfter inte bara stämningen bland medarbetarna utan även företagets resultat. Kan det då helt enkelt vara värt att investera i sin kontorsmiljö: En plats som stödjer och inspirerar de som använder den varje dag? Frågar du oss är det ett solklart ja. 

Vill ni maxa ert kontor? Kontakta oss nedan.

    Denna webbplats är skyddad med reCAPTCHA och Googles integritetspolicy och användarvillkor gäller.


    Några av våra kunder